2009. december 28. 12:37 - semmicico

Új cucc - Marshall Super Lead és MC212 w. V30

Megjött a legújabb cucc - ez a szép 2x12 -es gitárláda! Olcsóért megszereztem, belerakom majd az über-király Vintage30-as hangszóróimat és akkor kisebb klubbokban halkan(!) is szépen fog szólni a gitár. De most csak gyönyörködöm...

Ugye milyen szép  ?! 

From Marshall JMP Super Lead MKII 100w
Címkék: rigg
7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semmicico 2009.12.28. 23:30:46

@cico_zenekar: Ez azért nem egy akkora láda, amit csak úgy letagadhatnék ... nameg B.lellére kellett lemenni érte.

sc.

Ferybácsi 2010.01.04. 12:24:58

Naggyonszép!
és ez hány W? hány Ohm? ilyesmi...
A fender erősítőddel egyébként nem szól jól és halkan? (tudomtudom attól még ez is kell, értem én teljesen, csak megkérdeztem :) )

semmicico 2010.01.04. 12:33:53

@Ferybácsi: A fender erősítő gyönyörűen szól, de másként. Másra jó. AZ lenne az igazi setup, amit a nagyok csinálnak:

A tiszta hangokra a fender erősítő szólna, a chruch-ra, lead-re a marshall. Tehát, amikor a pedálokon játszom, akkor a fejeket is kapcsolnám. Van ilyen megoldás, de egyelőre azért túlzásnak érzem két erősítőt vinni a koncertre. Gary Moore egyébként pont ezeket (vagy nagyon hasonlókat) használ.

De a mi esetünkben az lesz, hogy a fender-t most nyugdíjazom, a combó-ban lévő hangszórók átköltöznek az új ládába - lévén, hogy azok über-jó hangszórók .

A combo pedig üres marad, ill, ha az erősítőjének sikerül dobozt szerezni/csináltatni, akkor persze ő is használatban marad. Hangszórók nélküli kombó is használható ez új ládával, csak sok helyet foglal, ill veszélyes abból a szempontból, hogy nagyon könnyen felburol.

De már most is nagyon jól szól, egyelőre marad így, ui. a benne lévő hangszórók nem olyan érzékenyek, nem olyan hangosak - jobban ki lehet tekerni a erősítőt. A köv. próbára lehet, hogy elhozom az egész hóbelevancot.

sc.

semmicico 2010.01.04. 12:36:01

@semmicico:
"De már most is nagyon jól szól, " - a képen látható setupra gondolok.

Tehát az is lehet, hogy minden marad így. Még nem tudom, az biztos, hoyg ki kell próbálni az über-hangszórókkal is. Emlékszem, hogy micsoda különbség volt, amikor bekerültek a fender-kombóba...

sc.

Ferybácsi 2010.01.04. 12:52:04

@semmicico: jaja. előbb tényleg ki kéne próbálni. zenekaral. hangosan.

Ferybácsi 2010.01.04. 16:07:40

@semmicico:
Nagggyonszép! Irigykedek!
Én meg még mindíg csak várok :( az én ládám már sosem jön meg... pedig megnéztem a papirokat és kiderült, hogy okt.20-án rendelktem meg. De legalább dec.22-én megérkezett a németországi nagykerbe. onnan már csak ideér valahogy.
süti beállítások módosítása