2009. szeptember 01. 15:13 - semmicico

próba 2009.08.31 + Fejlemények

Fejlemények:

1. Próba előtt Gábrissal dumcsiztam/egyezetettem és sok új fejlemény van. Hívott a Kapsába gitározni, okt 10. fellépés :-) (húúú de régen vártam erre !!!)

2. Cicónak is kell koncertet csinálnia, megállapodtunk egy időpontban, de erről majd külön post lesz mindjárt! 

3. Felélesztjüka régóta fiókban haverő HC zenekar-t. Feri Bácsi beszáll basszusgitározni, én gitározom és énekelek, BB_dobos dobol (és énekel) és a (régi) céges kollégák foglalják el a további pozíciókat (további énekesek, vokál, billentyűk, percussion, tánc, hangulat, füstgép, fények, mixer mittomén)

4. Mauglival beszélni kellene, hogy akkor megcsináljuk-e a Maugli M E T Á L zenekart

Végre nem trióban nyomtuk, jött Feri és rendesen tolta számokat!!! Nem volt gond az AC/DC-vel sem. Szünetben összeírtuk a repertoárt, kinek mit kell még megtanulnia stb. , majd BB_dobos elküldi nekem és posztolom azt is.

Nagyon jó kis próbánk volt, pedig majdnem elmaradt, mert elfelejtettük befoglalni az időt. Óriási szerencsénk volt, mert fél ötkor sikerült befoglalni 7-től termet - ilyen valójában nem is lehetséges! 

A négyes termet kaptuk, szerintem jól szóltunk - Feri Bácsi és BB_dobos panaszkodott, pedig ők is jól szóltak. Újra nagyon jó kis próbánk volt! A "munka" mellett jammeltünk is, elővettünk ezer évvel ezelőtt játszott számokat is ... érdekes érzés volt ezeket játszani. A "nosztalgia" nem jó szó rá, mert amikor BB_dobos töri a verőket, bömböl a gitár, a basszus leszedi az ember fejét, az nem nosztalgia :-) ... régi nagy bulik feelingje volt ez. Ezeknek a számoknak egy jó részének Feri tudta a szövegét is ... fel is vettük őket a repertoárra. Egyébként a jam "csúcs" pontja "A börtön ablakában" c. szám volt :-D 

 Egy kis bennfentes info: BB_dobos vezet egy komoly táblázatot, hogy mely próbán mely számokat gyakoroltuk, volt-e húrszakadás a gitáron, stb ...ime a táblázat:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update: A csúcspont nem is "A börtön ablakában" volt, hanem a "House of the Rising Sun" ...

 

9 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BB_dobos 2009.09.02. 12:20:12

NEm akarok beleugatni, de az a "Börtön ablakában" valójában a house of the rising Sun volt... Nem mindegy.. ugyanis...
Börtön ablakában: C Am F G
House of the rising Sun:
Am C D F
Am C E E7
Am C D F
Am E Am E

Nos, melyiket is gitároztad?? :-))))

semmicico 2009.09.02. 12:26:39

Valóban a House of the Rising Sun volt, de csak azért tévedhettem a post írásakor mert nem jegyezted fel ezt a Szent Excel táblába :-)

sc.

Ferybácsi 2009.09.02. 12:29:44

Nekem nem volt gyanús, hogy mást írt... :D

Ferybácsi 2009.09.02. 17:49:10

szerintem a pörpül héz volt a csúcspont, vagy valahol annak a környékén... én mindíg elcsodálkozom, hogy hirtelen előbukkan egy 15 éve (vagy éppen soha) nem jáccott nóta és kiderül, hogy mindenki tudja és elnyomjuk lyól!

Ferybácsi 2009.09.02. 17:57:23

Küldd el HC banda szetliszt-jét, hogy tudjak készülni a kemény Neoton bass témákkal!

más:
a metál banda már nagyon kell!

Ferybácsi 2009.09.02. 17:58:06

... ja és ígértetek nekem valami jútyúb-neotont is

semmicico 2009.09.02. 17:59:52

@Ferybácsi: A HC setlistet mindjárt feltöltöm a lucz.com-ra
süti beállítások módosítása